استاندارد NFPA

استاندارد NFPA چیست؟

استاندارد NFPA چیست؟

استاندارد NFPA انجمن ملی آتش نشانی آمریکا  PROTECTION AMERICAN NATIONAL FIRE ASSOCIATION میباشد.

NFPA استاندارها واسنادی را جهت ایمنی در مقابل آتش وضع ومنتشر میکند در مقایسه با سایرسازمان های مشابه، NFPAو استاندارهایش ارجحیت دارند و تمام سازمان های مشابه آن را به عنوان مرجع میشناسند.

اغلب سازندگان پمپ های آتش نشانی به دو دلیل سعی میکنند از استاندارد NFPA تبعیت نمایند:

از آنجا که سایر سازندگان تجهیزات مانند تولید کنندگان آبپاش های اتوماتیک ،  کابین های آتش وسیستم های خاموش کننده از این استاندارد تبعیت میکنند. و اینکه استاندارد NFPA قابل احترام ترین وسخت گیرانه ترین استاندار در جهان در این زمینه میباشد.

استاندارد  NFPA20 چیست؟

استانداردی در رابطه با پمپ های آتش نشانی میباشد. این استاندارد قوانینی جهت نصب و عملکرد پمپ ها ، موتورهای متحرک ، کنترلرها و اجزای کمکی آن ها را دارد.

 FM  چیست؟

FM  واحد فنی مستقل شرکتin sorance  Factory mutual   است که تاییدیه عملکرد برای سیستم ها وتجهیزات با ریسک بالا را صادر میکند.

درپمپ های آتش نشانی، تاییدیه FM جزو الزامات ونیازمندی های  استاندارد NFPA می باشد.

معمولآ وجود تاییدیه FM نشان دهنده آن است که محصول نسبت به محصولات مشابه از کیفیت بالاتری برخورد دار است و قابل اطمینان تر است.

آزمایش های منظم مورد نیاز:

پمپ های آتش نشانی، در هر نوع و اندازه ای، باید بطور دوره ای و ترجیحآ به روش روشن شدن خودکار (استارت اتوماتیک) آزمایش شوند و همین طور باید بصورت دستی روشن و آماده به کار شوند، بعضی معتقدند این پمپ ها باید بصورت هفتگی چک شوند تا از کارآمد بودن سیستم در هنگام حریق اطمینان حاصل شود. مانند آنچه در NFPA20 آمده است، میگویند پمپ های دیزلی بصورت هفتگی و پمپ های الکتریکی بصورت ماهانه نیازمند چک کردن هستند. این آزمایش ها شامل راه اندازی وکارکرد (بدون جریان آب) هستش مانند روشن کردن خودرو در یک صبح سرد زمستانی.

بهترین پمپ آب برای ویلا کدام است؟
بیشتر بخوانید

فصل پنجم استاندارد NFPA25  با نام بازرسی، آزمایش ونگهداری سیستم های اطفاء حریق بر مبنای آب(ویرایش 1998) شامل محدوده کاملی از آزمون های پیشنهاد شده ،NFPA25 راهنمای های خوبی برای هر مورد دارد.

بازرسی کامل واحد:

پمپ های آتش نشانی باید دست کم هر هفته برای کنترل شرایط عمومی پمپ ، محرک و کنترلر، بازرسی وراه اندازی شوند. بازرسی باید شامل خود پمپ ، کارایی پمپ ، یاتاقان ها ، مکش مخزن آب و رانش ، محفظه آب بندی ، صافی ها ، آژیرهای قطع برق ، مخازن سوخت و منابع تغذیه الکتریکی باشد. محدوده بازرسی پمپ های آتش نشانی ، مانند خودرو یا کامیون ، به تنظیم سالیانه ودیگر نگهداری هایی که توسط سازنده مشخص شده است نیاز دارد که توسط یک متخصص مکانیک دیزل انجام میشود.

آزمایش جریان آب:

تمامیه پمپ های آتش نشانی باید بطور سالانه در شرایط جریان آب کامل آزمایش شوند و ویژگی های آن ها در شرایط صفر ، نقطه نامی و بیشترین خروجی اندازه گیری شود. به دلیل اینکه امکان دارد بازدهی پمپ ها به تدریج کاهش یابد یا در اثر آسیب های موقت در مخزن آب ایجاد مشکل کند ، به کمک نتایج سالانه آزمایش جریان آب میتوان به دقت این مشکلات را پیدا کرد و با برطرف نمودن به موقع این خرابی ها از کارا بودن سیستم در مجموعه ی خود اطمینان حاصل فرمایید. درحال حاضر بسیاری از کارخانه جات پمپ ها و سیستم آتش نشانی و مجتمع های صنعتی و ساختمانی از پیمانکاران مستقلی که در زمینه آزمایش پمپ های آتش نشانی تخصص دارند بهره میگیرند. این پیمانکاران در زمینه قطعات یدکی و چگونگی انجام این آزمایش ها تخصص دارند.

پمپ لجن کش در رشت
بیشتر بخوانید

پمپ های آتش نشانی بزرگتر ، دارای ابزار اندازه گیری جریان هستند تا در موقع آزمایش جریان بتوانند بدون هدر رفتن هزاران گالن آب در دقیقه به سهولت انجام شود. از دبی سنج برای اندازه گیری نرخ جریان آب در یک سیستم باز چرخشی استفاده میشود. معمولآ پمپ های آتش نشانی با دبی های نامی بیشتر از GPM 2500  برای آزمایش دبی سنج دارند. اگرچه ممکن است پمپ های کوچک نیز نیاز به دبی سنج داشته باشند.

دیدگاه ها بسته شده اند.